PakCik Google

Google
 

Projek Menabur Duit

Akhirnya arini mummy sempat meloloskan diri dari kesibukan yang melampau..Nak gak curi masa untuk membuat posting..Rasa macam sepi jer asyik2 bukak blog tengok posting yg dah bersawangtu.Pasti uoals pun tertunggu-tunggu entry yang meletop dari mummykan..ecehceh...

Mummy nak cerita pasal projek mummy dengan en.hubby..huhu..Jangan terkezut yer..Ini bukan projek 18SX tau.Projek mega pun bukan..Projek yang mummy maksudkan ialah projek membeli frame di Nilai 3.

Yer projek ini adalah sebahagian dari persiapan kami sekeluarga untuk menyambut aidilfitri yang bakal tiba..Mesti ramai yang terkejutkan..Puasa pun tak lagi, entah2 ganti puasa pun belum tapi dah fikir pasal nak raya..Begituler semangatnya mummy setiapkali nak menyambut raya.Mengalahkan kanak2 gamaknyer.Batrisha pun tak se-excited macam mummy..Sebab batrisha belum tau lagi tak lama lagi kita nak raya.

Bukan apa, mummy memamg suka buat persiapan awal2, sebab mummy tak nak kelamkabut last2 minute nnti.Klau semua nak beli last minute, duit banyak yang berbakul2 pun rasa tak cukup. Klau uoals nak tau, baju raya mummy semua dh settle,cuma belum siap lagiler.Tapi dah sampai kat tangan si tukang jahit dari bulan lepas lagi. Baju batrisha mummy dh beli dalam 3 pasang.Cuma nnti nak tambah sket lagi jer. Cuma baju en.hubby jer satu ape pun tak ready lagi.Tahun ni en,hubby tak tempah baju melayu. Sebab tahun lepas dh buat.So recycle aje.Memamg baju melayu en.hubby mummy tempahkan 2 tahun sekali. Rugi tempah setiap tahun sebab pakai time semayang raya jer.Lainler baju kurung mummy ni harus tempah setiap tahun. Klau tak tak glamer mummy nanti..Huhuhu...

Alamak..dah merepek plak mummy ni..Niat hati nak cerita pasal projek beli frame kt Nilai 3 tu, tapi dah terlencong ke tempat lain plak.Ok2 back to the real story..
Yer last week aritu, mummy telah berjaya mencairkan hati en.hubby untuk menemani mummy ke Nilai 3 untuk shopping frame. Bukan senang tau nak ajak en.hubby melakukan projek menabur duit ni. Tapi disebabkan kepakaran isterinya ini maka cair gakler hati en.hubby.

Sangatler seronok mummy sampai di Nilai 3. Rasa macam nak masuk semua kedai jer.Tapi dari rumah telah di set di kepala hanya pergi ke sana untuk membeli frame saje.Jadi berkuburler angan2 nak masuk kekedai yang takde kena mengena dengan frame tu. Pilih punye pilih dapatler mummy rembat 3 frame dengan harga tak sampai RM 150.Murah kan?? Besar2 plak tu frame tu... Huh...puas hati den...En.hubby pun tersenyum sampai ke telinga kerana harga dibawah budget...

Inilah frame2 terpilih...


ayat 4 Kul..frame ni paling mummy minat


ni plak jam...


sowey masih didalam kotak..berat woo nk kuarkan..tp ni frame gambar kaabah..siap ada lampu dah suara azan lagi


semua frame tu mummy borang dari kedai ni..siap amik kad lagi.Tahun depan nk borong lagi

Antara kedai2 yang sangatler mengugat keimanan


Sarwak Handicraft


nampak tak kain2 yang tersusun tu...nasibler baju raya dah siap tempah..klau tidak...

vantage/english style...so sweet..dapat amik gambar ajelah..


Ni pemandangan pertama yang mummy nampak sebaik sampai di nilai..yer..dia longgok2 ajer comforter2 ni di luar kedai..tp bukanler brand Akemi atau Aussino...Tapi bolehler di rembat untuk buat tukar2...





5 Katakanlah:

Ummi Hanie said...

wow kak As..shopping sakan yer..tp bagus ler kak as nih..brdisiplin dlm shopping2 nih..dah kate nk shopping frame,makanye frame ajelah..kalo sy,dah nmpk kedai2 lain tuh sure nk serbu gak cuci2 mate..silap2 terbang duit!abis lari bajet..teruks btol..haha~

kakyong said...

amboi.. kan main beli frame2 ni..

jom join contest kakyong
http://kakyong72.blogspot.com/2009/08/contest-jom-main-air-bersama.html

LiNda said...

wah... boleh rambang mata kalu kat Nilai tuh . ekekeke

Aleyn said...

Wah...dah shopping raya nampak?..

Bestnyer kalau dapat shopping kat nilai...dah lama tak gi sana...

MIK'YAL said...

frame gambar ke ?? heheeh igtkan projek mega membesarkan keluarga...HIHIHIH